BURGUNDIJAS DZĪRES

06.03.2020
BURGUNDIJAS DZĪRES
BURGUNDIJAS DZĪRES

Par leģendārajām La Paulée de Meursault pusdienām Burgundijā esat dzirdējuši? Tās ir ražas noslēguma pusdienas Merso ciemā Burgundijā, kuru tradīciju 1923. gadā aizsāka izcilā vīndara Dominika Lafona (Domaine Comtes Lafon) vecvectēvs Žils Lafons (Jules Lafon), mākslas un visa skaistā mīļotājs, kaislīgs kolekcionārs, Merso ciema mērs. 

Uz pasēdēšanu par godu ražai viņš aicināja ciema vīndarus un vīnogu novākšanā iesaistītos. Ciemakukulī katrs atnesis pārīti izcilu pudelīšu tā, lai būtu ko pašiem iedzert un viesus pacienāt, bet Žils rūpējies par vienkāršu, bet brangu cienastu. Ballīte pie Lafoniem tik ļoti visiem gājusi pie dūšas, ka izvērtusies par skaistu tradīciju. Mūsdienās La Paulée notiek Château de Meursault un ir kulta notikums - zemnieku, vīna tirgoņu, kolekcionāru un kvēlāko Burgundijas fanu salidojums ar dzeršanu, pārēšanos, dziedāšanu un hedonisku līksmošanu 700 viesu kompānijā. Brangas dzīres.

La Paulée ideja atsaucību guvusi visos ar Burgundiju inficētos planētas nostūros, bet iespaidīgākās Burgundijas dzīres ārpus Francijas droši vien ir La Paulée de New York svinības Ņujorkā, kur tās organizē slavenais Daniels Džonss. 

Džaspera Morisa, leģendārā Burgundijas autora, kompānijā esam gatavi savām Burgundijas dzīrēm Rīgā 2020.g. 6.martā. Pievienosieties?

Par vakariņu īpašo viesi Džasperu Morisu: Jasper Morris has been in wine since 1979, and it didn’t take long for his enthusiasm for Burgundy to come to the fore, as his company, Morris & Verdin, became known as the UK’s leading Burgundy importer during the 1990s. The company was sold to Berry Bros & Rudd in 2003, where Jasper remained as Burgundy buyer and Director until his retirement in 2017. Jasper Morris became a Master of Wine in 1985 and published the world’s most authorative guide to Burgundy - «Inside Burgundy» in 2010. «Inside Burgundy» was awarded the André Simon prize the same year. Having retired from commerce, Jasper Morris embarked on a new career as Burgundy expert and critic, culminating in the launch of a new Burgundy dedicated website - Jasper Morris Inside Burgundy (insideburgundy.com) in September 2018. Jasper Morris will visit Riga for the first time during Riga Wine & Champagne Spring session in March, 2020.

Ko gādāsim mēs: brangas vakariņas Oskara Sprukta, Raimonda Tomsona un Vincenta komandas izpildījumā, Burgundijas vīndarus, Džaspera Morisa stāstus, kā arī virkni izcilu burgundiešu iesākumam.

Groziņš: Pudele burgundieša pēc izvēles. Ja balto, tad, piemēram, no Chablis līdz Meursault, Puligny-Montrachet vai Corton-Charlemagne? Ja sarkano, tad, piemēram, Nuits-St-George, Volnay, Gevrey-Chambertin vai Chambolle-Musigny? Var vienu pudeli. Var vairākas. Var magnumu. Var vairākus. Bet svarīgākais? Jābūt gataviem dot un ņemt, cienāt un cienāties. Ja nevarat izvēlēties ko ņemt līdzi, neskumstiet, jo arī Vincenta vīnu kartē Burgundijas, cik uziet!

Vakariņu menu: ēdienkarti, kā arī vīnus, ar kuriem plānojam cienāt Jūs, publicēsim drīzumā. Jūs tikmēr štukojiet, ko nesīsiet paši. Tiekamies!

Kad? 6. marts, 18.00

Kur? Restorāns Vincents, Elizabetes 19

Ieejas biļetes: 149 EUR ekase.lv vai aira.leite@necom.lv 

 

BURGUNDIJAS DZĪRES