Randiņš ar Venēru. Īpašie viesi Paskāls Agrapārs un Pīters Liems

08.03.2019
Randiņš ar Venēru. Īpašie viesi Paskāls Agrapārs un Pīters Liems
Pieejama eKase+ biļešu otrreizējā tirdzniecība
Randiņš ar Venēru. Īpašie viesi Paskāls Agrapārs un Pīters Liems

“Vénus is one of the most exciting champagnes being made today”, Peter Liem, champagneguide.net

Venēra jeb Vénus, Paskāla Agrapāra (Champagne Agrapart) izsmalcinātākais šampanietis, ir viens no mūsdienu Šampaņas spīdekļiem. Ekskluzīvā 8. marta “randiņā ar Venēru” baudīsim astoņus Venēras ražas gadus vīndara un īpašnieka Paskāla Agrapāra un Pītera Liema kompānijā, kā arī vakara izskaņā provi noņemsim vēl pārītim izcilu Agrapart šampaniešu. 

Champagne Agrapart ir viens no spilgtākajiem t.s. zemnieku šampaniešiem, kuru 1894. gadā dibināja Artūrs Agrapārs. Mūsdienās Paskāls Agrapārs savus izcilos šampaniešus brūvē no 10 hektāriem vīna dārzu Šampaņas prestižākajos šardonē ciemos – Avīzē (Avize), Ožē (Oger), Kramo (Cramant). Kā noprotiet, Agrapāra specializācija ir blanc de blancs jeb šardonē šampanieši, no kuriem slavenākie ir vintage šampanieši Mineral, Avizoise un Vénus. 

Venēra jeb Vénus ir no Avīzes ciema La Fosse dārza, kurā Agrapāriem pieder trešdaļa hektāra ar vīnogulājiem, kas stādīti jau 1959. gadā. Kad 2000. gadā Agrapāri savu vīna dārzu apstrādāšanā sāka izmantot zirgus, La Fosse tika uzticēts ķēvei vārdā Venēra. Kopš tā laika Agrapāru labākais šampanietis nes Venēras vārdu. 

La Fosse dārza vīnogulāji izvietojušies krīta piesūcinātā nogāzē, kuras ietekmē Vénus iegūst  spirdzinošu vitalitāti ar delikātām riekstu, kraukšķīgu dzidro ābolu un citrusu, kā arī krītainas mineralitātes niansēm. Pītera Liema vārdiem: “Vénus is usually the top wine of Agrapart’s cellar, showing an uncommon dimension, complexity and soil expression.” 

Tiekamies 8.martā?

Precīzu šampaniešu sarakstu publicēsim februārī. Aprakstā izmantoti Pītera Liema champagneguide.net materiāli.

Randiņš ar Venēru. Īpašie viesi Paskāls Agrapārs un Pīters Liems