"EAT DRINK VOTE" by Electrolux

04.03.2016
"EAT DRINK VOTE" by Electrolux
"EAT DRINK VOTE" by Electrolux

“Riga Wine & Champagne” ir Baltijas valstīs plašākais un gardākais šampanieša, vīna un gardēdības festivāls, kas Rīgā notiek jau kopš 2012. gada. 

2016. gada 4.-6.martā festivāls piedāvā virkni pasaules klases degustāciju, vakariņu un meistarklašu. 

 

“EAT DRINK VOTE by Electrolux” vakariņu ideja: visi taču it kā zina, ka pie gaļas jādzer sarkanais, bet pie zivs – baltais. Un pie siera? Tikai sarkanais! Kā vēl 70.-tajos rakstīja Andruē kungs, tas pats, kas leģendārās sieru bībeles “Guide du Fromage” autors: „cheese is eaten with red wine, pure and simple”. Vai tad ne tā?

Visu cieņu viņam un visiem klasiķiem, kritiķiem, šefpavāriem, vīnziņiem, vīna skolu pasniedzējiem un, protams, arī mums, vīnmīļiem, kas gadu desmitiem aizrautīgi vairojuši vecās labas dogmas par baltvīniem ar zivīm, sarkanvīniem ar gaļām, sieriem ar sarkanvīniem un tā tālāk.

Tomēr festivāla gadskārtējās “EAT DRINK VOTE by Electrolux” vakariņās  4. martā kārtējo reizi centīsimies paskatīties nedaudz dziļāk, servējot gan klasiskas, gan ne tik klasiskas vīna un ēdiena kombinācijas. Galu galā, labi zinām, ka vecie labie vīna un ēdiena „precināšanas” likumi jau kādu laiku ir tikai un vienīgi, teiksim tā, apbružāts glābšanas riņķis. Lietot var un vajag, dažreiz pat neizbēgami obligāti, bet jārēķinās, ka eksistē arī citi glābšanas riņķi – vēl neiemēģināti un neatklāti.

Profesionālu someljēru viedokli šoreiz vēlamies “atšķaidīt” ar “parasto” vīnmīļu garšu redzējumu, tādēļ 4. marta vakariņās vīna un ēdiena “precību” konsultantu lomā šoreiz esam aicinājuši iejusties gan Baltijas vadošos vīnziņus – Raimondu Tomsonu (restorāns “Vincents”), Gintu Sniedzi (Moet&Chandon vēstnesis Latvijā, PRIKE), Ronaldu Pētersonu (Noble Wine), gan trīs šarmantas dāmas – Santu Zāmueli (vīna un šampaniešmīle, žurnāla Signature izdevēja), Signi Meirāni (“ Četras Sezonas” redaktore un izdevēja) un Marinu Dianovu (“Titanium” redaktore un izdevēja). Konsultantus, starp citu, esam sadalījuši pa pāriem tā, lai katrs pāris izraudzītos trīs dažādus vīnus vienam no Māra Jansona gatavotajiem ēdieniem. Jums atliks tikai mieloties un balsot par saviem favorītiem – vai nav skaisti?

Menu un vīni: Māris Jansons, Bibliotēka No.1 šefpavārs, sadarbībā ar Electrolux ēdienkartei šoreiz sagādājis gardus pārsteigumu un vakariņu četrās kārtās servēs auksto ūdeņu mazsālītas mencas tartaru, savvaļas jūras ķemmītes, 45 dienas izturētu antrekotu, kā arī smiltsērkšķu meringu. Precīzu menu un vīnus ziņosim, tuvojoties festivālam facebook.com/RigaWineChampagne, twitter.com/RigaWineChamp.

 

Laiks: 4. marts, piektdiena, plkst. 19.00-21.00
Vieta: «BIBLIOTĒKA № 1 Restorāns» Maestro zāle, Tērbatas iela 2
Meistarklases moderators: Aigars Nords
Meistarklases valoda: latviešu

Dalības maksa: 129 EUR 

"EAT DRINK VOTE" by Electrolux